V nádobe zmiešame všetky suché suroviny, múku, kakaový prášok, brezový cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu, konopné semeno, soľ a vanilku. Pridáme roztopený kokosový olej a mandľové mlieko a poriadne premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, pečenie zdola, približne 50 minút. Spravíme test so špajlou, ak je takmer čistá, koláč je upečený. Vyberieme ho z rúry, dáme preč formu a necháme vychladnúť. Do hrnca vylejeme ryžovú smotanu, pridáme nalámané kúsky kakaovej hmoty a brezový cukor. Miešame, aby sa kakaová hmota rozpustila. Keď je rozpustená, dáme preč z varnej dosky, vychladnúť. Do hrnca primiešame rastlinné maslo a vyšľaháme. Krém má nabrať na objeme a zblednúť, vtedy vieme, že je hotový. Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve časti. Vrchnú odložíme a na spodnú natrieme 3/4 parížskeho krému. Položíme vrchnú časť a zvyšný krém použijeme na zdobenie hornej časti korpusu a potretie bokov torty, aby sa horný a spodný korpus opticky spojili. Tortu necháme poriadne stuhnúť.
Komentáre