Dnes je pondelok, 04.júl 2022, meniny má: Prokop
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

3 pestré šálky denne robia zázraky nielen na tanieri

január 18, 2022 - 16:00
Ten úplne najideálnejší scenár je, ak jeme a žijeme tak, aby sme nepotrebovali žiadne diéty. To je však v dnešnej dobe ťažké, po sviatočnom hodovaní obzvlášť.
Foto: 
shutterstock

Ak však chcete svojmu telu ulahodiť, pomôžte si jednoduchým trikom. Každý deň do svojho jedálnička zaraďte tri šálky ovocia a zeleniny. Poradíme vám ako.

dizajn_bez_nazvu94.png

3 pestré šálky denne robia zázraky nielen na tanieri
Foto: 
shutterstock

V jednej šálke bude zelenina tmavej zelenej farby (napríklad rukola, cviklové listy, špenát, Bok Choi a iná ázijská listová zelenina), v ďalšej bude farebná zelenina a drobné ovocie (napríklad špargľa, avokádo, uhorky so šupkou, cuketa so šupkou, červená aj biela kapusta, cvikla, rajčiny, maliny, čierne ríbezle, jahody) a v poslednej zelenina bohatá na síru (napríklad brokolica, karfiol, kel, kapusta).

Koncept vychádza zo stravy pripravenej americkou doktorkou Terry Wahlsovou, ktorá po rokoch štúdií a boji s vlastnou diagnózou zostavila protokol vhodný pri liečbe akéhokoľvek autoimunitného ochorenia vychádzajúc zo sklerózy multiplex, ktorou sama trpí. Celý systém je samozrejme omnoho prepracovanejší a pacienti musia, okrem iného, spomenutých šálok denne prijať až 9, ale samotný nápad pridať do svojho režimu viac ovocia a zeleniny týchto druhov vám môže len pomôcť.

Ak sa vám takto premýšľať nechce, jednoducho spravte to, čo Francúzi- za každým jedlom zjedzte misku zeleného šalátu. Trávenie bude fungovať ako hodinky.

- - Inzercia - -