1 minúta
Púpavový čaj je v jarných dňoch skvelou voľbou!
Okrem toho púpava prospieva obličkám, pretože podporuje vylučovanie tekutín von z tela. Púpavový čaj vás tým chráni aj pred častými zápalmi močového mechúra a močových ciest.
Takýto je postup
Čaj sa pripravuje buď z púpavových kvetov alebo z koreňa. Kvety sa zbierajú v marci a apríli, koreň pred rozkvetom v apríli až máji. Dávajte pozor, aby ste zbierali mladé rastlinky neošetrené chemikáliami. Keď ich prinesiete domov, umyte ich pod tečúcou vodou. Ak chcete pripraviť čaj z kvetov, pripravte si ich 8, zalejte 350 mililitrami horúcej vody a nechajte lúhovať približne 5 minút.
Korene je potrebné najprv vysušiť. Nakrájajte ich na drobno a dajte do rúry na 150-200 ° C, ideálne po dobu dvoch hodín. Polievkovú lyžicu zmesi povarte v 350 mililitroch vody na miernom plameni zhruba 5-10 minút. Čaj pred konzumáciou sceďte a dochuťte medom.
S čím ďalším vám púpavový čaj pomôže?
- zlepšuje funkciu pečene a zaberá proti akné
- reguluje hladinu tukov a cukru v krvi
- posilňuje imunitu
- obnovuje rovnováhu elektrolytov v tele
- pomáha stabilizovať hormonálnu hladinu v organizme
- popíjanie púpavového čaju sa odporúča i ľuďom s diabetes
Komentáre